top of page
pexels-pixabay-270288.jpg

ZUURSTOF VOOR LEERKRACHTEN

Komt Radio çava?! in jouw school? Dan zijn er heel wat activiteiten die je kan organiseren om dit initiatief te ondersteunen.

Maak met dit aanbod een gezonde mix aan initiatieven om het mentaal welzijn van leerlingen én leerkrachten te verhogen.

Download de productfiches voor meer informatie.

VEERKRACHTIG LEERKRACHTIG

Het is zo klaar als een klontje: leerkracht zijn is een verdomd pittige job. Je wil met hart en ziel voor de klas blijven staan, maar omdat je daarnaast ook gewoon mens bent, wordt het je soms wel eens te veel.


Hoe geraak je na een zware dag terug opgeladen? Je eigen mentaal welzijn is kostbaar goed. Wat doe je best om dat veilig te houden?
Met deze vragen in het achterhoofd, gaan we tijdens deze interactieve vorming samen op zoek naar bruikbare antwoorden en tools. 

Wil je graag dergelijke vorming organiseren voor het hele leerkrachtenteam? Volg dan zeker deze vorming en proef zelf of dit iets voor jullie school is?
 

Deze workshop wordt gegeven door CAW aan een groep leerkrachten. Aanvragen kunnen via mail naar lien@logozenneland.be.

Soms loopt het in je groep niet helemaal zoals je zou willen. Als leerkracht is het niet altijd evident om hier mee om te gaan. Soms weet je niet wat je moet doen, hoe je kan reageren of wanneer het belangrijk is dat je dit ergens meldt.

Met EHBJ reiken we handvaten aan om die moeilijke situaties aan te pakken. We vertrekken steeds vanuit je vraag en je groep. Laat van je horen en we bekijken samen hoe we je ploeg nóg sterker kunnen maken!

EHBJ voor leerkrachten, opvoeders, begeleiders,... Als leerkracht krijg je vaak heel wat te verduren. Elke jongere heeft een  voorgeschiedenis wat kan leiden tot moeilijkheden en conflicten in de groep.

Met EHBJ worden we ons bewust van onze eigen bril, bespreken we moeilijke situaties, gaan we na waar onze grens ligt en wat verdere mogelijkheden zijn. Afhankelijk van je vraag staan we stil bij relevante thema's: cyberpesten, sexting, weerbaarheid,...

Meer info

EERSTE HULP BIJ JONGEREN

bottom of page